Bringebær

Bringebærene på Grimset er av den skotske sorten Glen Ample, og er høsteklare fra rundt 20. juli. Siden vi selger alt av bær fra gården har vi full kontroll på kvaliteten. Bringebærene har fått modnes ferdig på busken før de plukkes. De får derfor den perfekte bringebærsmaken som vi er ute etter.

Ikke for å skryte, men våre bær kan brukes til alt! Og ingenting smaker mer sommer enn ferske bringebær. Vår bringebærsort er fantastisk å fryse hel, og du har smaken av sommer hele året. Den beholder både smak, farge og konsistens etter opptining i kjøleskap.

Bringebær er veldig anvendelig. Det er like gode om du lager rørt eller kokt syltetøy, smoodie, kakefyll, pynt, bærgrøt, saus, chutney, eddik eller spiser den som den er.

Vi jobber for å bruke minst mulig plantevern. Noen sprøytemidler brukes, men da i begrenset mengde. Alt av ugress i bringebær hekkene og rundt lukes for hånd. En stor del av sprøytingen skjer med en blanding av grønnsåpe og rabsolje for å bekjempe bladmidd og andre skadegjørere. Hvis det er av interesse kan vi informere om hva og når det har blitt brukt plantevernmidler, samt hvorfor. All sprøyting er avsluttet lenge før plukkingen starter.